Dreamteam

Dreamteam 2002/2003

Klik hier als je geen blauwe balk boven ziet

22 juli 2003

 • Gianluigi Buffon (25 jaar) heeft Oliver Kahn ingehaald in betrouwbaarheid. Buffon is niet langer de showkeeper van vroeger, hij neemt geen risico's meer. Gianluigi Buffon is lang (hij lijkt langer dan hij is), atletisch en een penaltykiller.
 • Lilian Thuram (32), clubgenoot van Buffon, is de beste rechtsback van de wereld. Verdedigend is hij top, voetballend en fysiek net zo. Ook in het centrum inzetbaar. Op de erelijst van de imposante Thuram ontbreekt alleen nog een Europa Cup.
 • Jaap Stam (31) raakte ietwat uit beeld na zijn straftransfer van Manchester United naar Lazio, maar is nog net zo goed als voorheen. De beste voetballer van Nederland wordt tot de beste verdedigers gerekend in het land waar het echte verdedigen is uitgevonden. Sterk, geconcentreerd en betrouwbaar.
 • Paolo Maldini (35) loopt al 18 hele seizoenen mee op het hoogste niveau, maar is nog steeds even betrouwbaar als vroeger. Maldini is van de linkerflank in het centrum van AC Milan terecht gekomen. Maldini is synonoem voor sturing, rust en klasse.
 • Roberto Carlos (30) valt aan, verdedigt, maakt acties, schiet en holt. Het woord dat hem het beste typeert: onvermoeibaar. De hardstwerkende ster van Real Madrid is vijf jaar van zijn dertigjarige leven landskampioen geweest, drie jaar Europees kampioen en twee maal wk-finalist.
 • Pavel Nedved (30) (spreek uit: Nedvjed) is bij Juventus een waardige vervanger van Zidane. De sterke Tsjech heeft een heel hoog rendement aan doelpunten en assists. Miste dit seizoen helaas de finale van de Champions League vanwege een schorsing.
 • Michael Ballack (26) is een uitstekende voetballer met een grote drive. Na het vorige seizoen vol tweede plaatsen volgde de transfer naar Bayern München, met de logische landstitel als eindresultaat. Michael Ballack is een speler met alles erop en eraan, met als enige kwetsbare punt zijn gevoeligheid voor blessures.
 • Zinédine Zidane (31) blijft de grootste onder de groten. Niet elke bal die hij afgelopen seizoen aanraakte veranderde in goud, maar Zidane heeft zich voldoende onderscheiden in grote wedstrijden in de Champions League en competitiekrakers. Zidane werd voor de derde keer landskampioen.
 • Ryan Giggs (29) is al enkele jaren een buitengewoon volwassen voetballer die zijn momenten kiest, en sinds een jaar is hij een speler die in aanmerking zou komen voor de aanvoerdersband van zijn club Manchester United. De linksbuiten neemt zijn team regelmatig op sleeptouw en kan ook centraal uit de voeten.
 • Ronaldo (26) is sinds het wk 2002 weer helemaal terug. Het wonderkind werd winnaar en topscorer van het toernooi (met acht of zeven doelpunten) en dwong een transfer naar Real Madrid af. Er leek geen plaats voor nog een kapitein op dit sterrenschip, maar na een iets minder begin heeft Ronaldo duidelijk gemaakt dat hij wel degelijk heel veel toevoegt aan Real.
 • Thierry Henry (25) vind ik beter dan Ruud van Nistelrooij. De Nederlander werd afgelopen seizoen dan wel topscorer van Premier en Champions League, maar leverde veel minder assists af. De voormalige rechtsbuiten Henry is jong, snel, hij scoort, maakt ruimte voor vleugelspelers en schaduwspits. Henry kan nog jaren mee tussen de grote jongens.