Voetbalartikelen

Feyenoord - Basel had nooit gespeeld moeten worden

Klik hier als je geen blauwe balk boven ziet
9 november 2000

Feyenoord Op 26 oktober won Feyenoord de uitwedstrijd van de Zwitserse club FC Basel, voor de tweede ronde van de UEFA Cup, met 1-2. Vandaag was de return. Feyenoord kon met drie punten uit de eerste wedstrijd op zak aan de wedstrijd beginnen. Een snelle treffer van Feyenoord zou de deur naar de volgende ronde voor de Zwitsers dichtdoen. Na die eventuele vroege treffer zou Basel waarschijnlijk de moed opgeven en zou Feyenoord een score van 5-0 of meer kunnen proberen te bereiken.
FC Basel  De wedstrijd had zo kunnen verlopen, als het de afgelopen tijd niet verschrikkelijk veel had geregend. De laatste paar jaar regent het rond deze tijd van het jaar ontzettend veel, dat heeft misschien met het broeikaseffect te maken. Het is niet leuk voor boeren, niet leuk voor fietsers en niet voor voetballers en terreinknechten. Het veld van De Kuip was vol met plassen, en het regende nog steeds. Toch moest de Russische scheidsrechter van de UEFA de wedstrijd beginnen. The show must go on. Voor het veld - één van de mooiste in Europa - verschrikkelijk slecht en voor de spelers zeer vermoeiend.
 In de tweede minuut speelt een FC Basel-middenvelder terug op de Slowaakse doelman Miroslav König. De keeper komt zijn doel een stukje uit om naar de bal te komen. Plotseling blijft de bal tien meter voor de middellijn op het veld liggen. Bonaventure Kalou is alerter dan de verdediging van Basel en is eerder bij de bal. Hij ziet König voor zijn doel staan en schiet in één keer de bal met een prachtige lob in het doel. Het gedroomde vroege doelpunt is gevallen, zij het alleen maar door de helpende hand van Moeder Natuur.
UEFA De rest van de wedstrijd was niet om aan te zien. Combineren was niet mogelijk, dus ramden de twee ploegen hoofdzakelijk de bal naar voren. Vooral achterin was de opperste staat van paraatheid nodig. Je wist namelijk nooit of een bal bleef liggen of juist doorstuiterde. Het bleef 1-0, wat betekende dat Feyenoord doorging naar de volgende ronde, maar voor het zelfde geld was het 0-2 geworden en lag Feyenoord eruit.